Fyra

En lista på fyra snodd av BP 🙂 som i sin tur lånade den av Malla:


1. Fyra jobb jag har haft
Mitt första jobb (14 år gammal) var ett sommarjobb på Postgiro i Stockholm. Lönen gick till att köpa en radio med kasettbandspelare. Som arkeolog/osteolog har jag varit på ett antal utgrävningar samt gjort benundersökningar. Några år arbetade jag på papperslabb med mikroskopi. Intressant arbete där jag lärde mig papperskvalité, se skillnad på träfibrer från olika trädslag och avslöja påstådda ursprung för pappersförpackningar 🙂 Rena detektivarbetet! Det sista och senaste är ju mitt lärarjobb där jag fortfarande är kvar.


2. Fyra saker jag inte kan vara utan
Konstnärsmaterial (jag vet, det är mer än fyra saker), böcker, dator och (usch och fy) bilen. Jo, jag är miljövän men jag älskar att köra bil!
3. Fyra platser jag har bott på
Stora Essingen, Stockholm där jag växte upp, Sundbyberg, Säffle (av alla ställen) och Gävle


4. Fyra TV-program jag älskar att titta på (just nu)
Egentligen kan jag vara utan TV men den sätts på som ”sällskap”, kan lika gärna läsa eller sitta med datorn i knäet. Svenska produktioner som Beck osv går ”fetbort”. Vill ändå gärna se Nyheterna på 4:an, engelska myspysdeckare som Morden i Midsummer. Mia på Grötö var en trevlig upplevelse som jag kommer följa och inte minst The real Housewives of Vancouver (som tyvärr gjort uppehåll just nu). Det programmet måste jag bara titta på för där medverkar en god vän 🙂 dessutom är det rätt kul att ondgöra sig över hur folk kan bete sig, ha ha, upptäcker ofta att jag pratar för mig själv och kommenterar … fast det kanske säger mer om mig än om programmet, hrm …

5. Fyra platser jag semestrat på
I många år bilade jag runt med familjen i Europa på somrarna – Frankrike (absoluta favoriten), Ungern, Skottland och Italien
6. Fyra webbsidor jag besöker dagligen
BP för hennes roliga och underhållande foto-och textinlägg – fick abstinens då hon gjorde blogguppehåll, AnnaKK för hennes trevliga blogg om allt möjligt och hennes fantastiska foton, Fuck Yeah, Book Arts för inspiration och likaså The Sketchbook Challenge

7. Fyra favoriträtter
Sushi, en härlig biff med vitlökssmör, grekiska lammspett med tillbehör och spanska tapas, mums
8. Fyra saker jag vägrar äta
Inälvsmat, bläckfisk, bruna bönor och löksås
9. Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu
Någonstans i Dordogne, Frankrike, så otroligt vackert med sina ockragula berg, valnötsträd och blommande vildtimjan, Italien för att uppleva vacker natur och kultur, likaså Kina, England för att uppleva språket, muséer och historiska platser.
10. Fyra drömyrken
Konstnär, konstpedagog, författare samt veterinär (älskar alla djur förutom fästingar)
11. Fyra favoritartister
Jättesvårt eftersom jag gillar mycket inom musik. Lättare att säga vad jag inte kan med – modern jazz
12. Fyra saker jag skulle göra om jag vann en miljon
Det skulle bara bli en sak – att placera pengarna så de gav lite avkastning. Den skulle användas för att sätta guldkant på tillvaron.
Vann jag flera miljoner skulle jag leva loppan 🙂

2 thoughts on “Fyra

 1. Så kul att du tog upp "Fyran" å stort tack för länkarna och din komplimang för bloggen:-)
  Åsså ser jag ju att det är mycket som jag inte visste om dig, bland annat på jobbfronten. Arkeolog – wow! Hade en fotbollskompis (Ingrid) en gång som också var arkeolog – å en duktig målvakt var hon också;-) Å vilken kul retro bild på dig!
  Å vad vi då har gemensamt är:
  – modern jazz grrrrr
  – bruna bönor grrrrr
  -Morden i Midsummer var min absoluta favo med Barnaby, den "äkta" alltså. När han slutade slutade jag med.
  The real Housewives of Vancouver har jag inte ens hört talas om. Påminn mig när nästa programmet börjar.
  Gillade nämligen Hollywood fruar och The Desperate Housewives.
  Åsså extra plus för fotot med penslarna, det är enormt bra! Trodde först att det var makeup penslar:-)

 2. Vad kul det var att läsa en sån här "lista" utförd av dej!! Även om jag redan visste/anade en del så dök det upp några överraskningar (som Real Housewifes tex – fast där hade du en bra förklaring i och för sej! Fniss!!).

  Ska kolla upp länkarna till den konstnärliga inspirationen! 🙂

  Tänk vad svaren på den där frågan "vad man skulle göra om man vann en miljon" har ändrat sej över tid… När man var liten så var ju en miljon hur mycket pengar som helst – vann man det skulle man ju typ kunna ha semester resten av livet!? (Ja, inte riktigt, men bra länge iallafall!!). Idag räcker det ju inte ens till för att lösa huslånen för gemene man… :-I Undrar egentligen hur man skulle investera en miljon för att över huvudtaget få en avkastning tillräcklig att göra något roligt för…?? Det var då inte många ören det hade blivit i ränta på mitt bankkonto under fjolåret! <:-)

Comments are closed.