27 Bruten (167/365)

27 Bruten
Upphör aldrig att förundras över hur en del beter sig …
Vår skolgård är verkligen fin, stor med gräsmattor, äppelträd, fotbollsplan etc. På grund av att den är så stor och svår att ha koll på som rastvakt får vi lov att begränsa området för de små eleverna. Först fr.o.m årskurs tre får man vara på hela skolgården … vilket nu gäller halva min klass. Igår lyckades de bryta av två stora grenar på äppelträden bara för att de skulle nå äpplen (ej mogna) som de tog en tugga på och sedan kastade på varandra. Kul aktivitet! Förra terminen välte de ett helt träd! Jag lärde mina egna barn att vara aktsamma om allt levande, både djur och växter, när de var små och det har de med sig fortfarande. Till saken hör att så gott som alla barn i skolan bor i villa med trädgårdar (och äppelträd) och därmed bör veta hur man beter sig! Tråkigt att behöva gnata redan första veckan i skolan där man ska ha roligt!

Bilden föreställer ett annat stackars träd på en helt annan plats … tror inte mina elever har varit där 😉

4 thoughts on “27 Bruten (167/365)

  1. Ooooops! Ja, vem var det nu igen som skulle uppfostra dessa jävlar ungar – visst var det lärarna… Tragiskt!

  2. Så trist!! 🙁 Kanske är de helt rätt på det, de där skolorna som bara har en enda stor asfaltsyta som skolgård…? Och ett högt rejält stängsel kring alltsammans… :-I

  3. Återigen ett tecken på att många föräldrar inte tar sitt ansvar för att ge barnen elementär uppfostran. har också många exempel på det från jobb i sjukvården.
    Människor som besöker en vårdinrättning är ju sjuka på något sätt, men det tar barnfamiljer ingen hänsyn till, dom låter barnen härja runt, springa runt de sjuka, leka kurragömma m.m., tycker nog att man som förälder i det läget borde se till att sysselsätta barnen så dom håller sig lite lugna och visar hänsyn!
    Ibland tror jag nästan dom tycker att vi som vårdpersonal även skall vara dagisfröknar!

  4. Tur det inte är ett Äppelträd du fånga utan en murken tall!
    Mina Tjejer fick också uppfostran! Konstigt nog har det sen inte gått vidare och jag får inte säga till! Är mycket ledsen när ett speciellt barnbarn varit här för många växter å planter blir totalt förstörda och går inte att rädda!!! Kram ;D

Comments are closed.