27 Bruten (167/365)

27 Bruten
Upphör aldrig att förundras över hur en del beter sig …
Vår skolgård är verkligen fin, stor med gräsmattor, äppelträd, fotbollsplan etc. På grund av att den är så stor och svår att ha koll på som rastvakt får vi lov att begränsa området för de små eleverna. Först fr.o.m årskurs tre får man vara på hela skolgården … vilket nu gäller halva min klass. Igår lyckades de bryta av två stora grenar på äppelträden bara för att de skulle nå äpplen (ej mogna) som de tog en tugga på och sedan kastade på varandra. Kul aktivitet! Förra terminen välte de ett helt träd! Jag lärde mina egna barn att vara aktsamma om allt levande, både djur och växter, när de var små och det har de med sig fortfarande. Till saken hör att så gott som alla barn i skolan bor i villa med trädgårdar (och äppelträd) och därmed bör veta hur man beter sig! Tråkigt att behöva gnata redan första veckan i skolan där man ska ha roligt!

Bilden föreställer ett annat stackars träd på en helt annan plats … tror inte mina elever har varit där 😉

73 Formation (166/365)

73 Formation
Det är något visst med solen när det närmar sig höst, det blir så vackert ljus av den när den står lågt. Upptäcker nya formationer/mönster i köket när jag kommer hem, kanske är larvigt men jag blir glad av sådant 🙂

141 Juli (165/365)

Ja, vi tar väl ett inlägg till då så är det gjort 🙂

Grill
Juli månad var perfekt för grillning, i slutet blev t.o.m kvällarna så varma att man kunde sitta ute länge och inte en mygga fanns i närheten. Ljuvligt! Nu kryllar det av flugor däremot, undrar hur det kommer sig?