148 Kladdigt (138/365)

148 Kladdigt
Som tur är har vädret inte varit så lockande att vistas ute i idag, blåsigt och hela tiden risk för regn med de gråa moln som sveper förbi. I morse var det bara 12 grader … Nu har jag hunnit med att fixa några bilder med tusch, inte så kladdigt som oljefärg iaf och då behöver jag inte ta mig till atelje’n, lat som jag är 😉

Reklam :)

Lite reklam för Konst på gångavstånd som kommer att gå av stapeln under påskhelgen. (Bilderna bakom Anders som blir intervjuad är mina).

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/konst-pa-gang-pa-gangavstand

Fyra

En lista på fyra snodd av BP 🙂 som i sin tur lånade den av Malla:


1. Fyra jobb jag har haft
Mitt första jobb (14 år gammal) var ett sommarjobb på Postgiro i Stockholm. Lönen gick till att köpa en radio med kasettbandspelare. Som arkeolog/osteolog har jag varit på ett antal utgrävningar samt gjort benundersökningar. Några år arbetade jag på papperslabb med mikroskopi. Intressant arbete där jag lärde mig papperskvalité, se skillnad på träfibrer från olika trädslag och avslöja påstådda ursprung för pappersförpackningar 🙂 Rena detektivarbetet! Det sista och senaste är ju mitt lärarjobb där jag fortfarande är kvar.


2. Fyra saker jag inte kan vara utan
Konstnärsmaterial (jag vet, det är mer än fyra saker), böcker, dator och (usch och fy) bilen. Jo, jag är miljövän men jag älskar att köra bil!
3. Fyra platser jag har bott på
Stora Essingen, Stockholm där jag växte upp, Sundbyberg, Säffle (av alla ställen) och Gävle


4. Fyra TV-program jag älskar att titta på (just nu)
Egentligen kan jag vara utan TV men den sätts på som ”sällskap”, kan lika gärna läsa eller sitta med datorn i knäet. Svenska produktioner som Beck osv går ”fetbort”. Vill ändå gärna se Nyheterna på 4:an, engelska myspysdeckare som Morden i Midsummer. Mia på Grötö var en trevlig upplevelse som jag kommer följa och inte minst The real Housewives of Vancouver (som tyvärr gjort uppehåll just nu). Det programmet måste jag bara titta på för där medverkar en god vän 🙂 dessutom är det rätt kul att ondgöra sig över hur folk kan bete sig, ha ha, upptäcker ofta att jag pratar för mig själv och kommenterar … fast det kanske säger mer om mig än om programmet, hrm …

5. Fyra platser jag semestrat på
I många år bilade jag runt med familjen i Europa på somrarna – Frankrike (absoluta favoriten), Ungern, Skottland och Italien
6. Fyra webbsidor jag besöker dagligen
BP för hennes roliga och underhållande foto-och textinlägg – fick abstinens då hon gjorde blogguppehåll, AnnaKK för hennes trevliga blogg om allt möjligt och hennes fantastiska foton, Fuck Yeah, Book Arts för inspiration och likaså The Sketchbook Challenge

7. Fyra favoriträtter
Sushi, en härlig biff med vitlökssmör, grekiska lammspett med tillbehör och spanska tapas, mums
8. Fyra saker jag vägrar äta
Inälvsmat, bläckfisk, bruna bönor och löksås
9. Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu
Någonstans i Dordogne, Frankrike, så otroligt vackert med sina ockragula berg, valnötsträd och blommande vildtimjan, Italien för att uppleva vacker natur och kultur, likaså Kina, England för att uppleva språket, muséer och historiska platser.
10. Fyra drömyrken
Konstnär, konstpedagog, författare samt veterinär (älskar alla djur förutom fästingar)
11. Fyra favoritartister
Jättesvårt eftersom jag gillar mycket inom musik. Lättare att säga vad jag inte kan med – modern jazz
12. Fyra saker jag skulle göra om jag vann en miljon
Det skulle bara bli en sak – att placera pengarna så de gav lite avkastning. Den skulle användas för att sätta guldkant på tillvaron.
Vann jag flera miljoner skulle jag leva loppan 🙂

55 Ekipage (19/365)

Nu tröttnar ni väl snart på alla snöiga bilder men det är faktiskt så att det är j … igt mycket snö hos oss just nu och jag tröttnar inte 😉 Jo, förresten, om det är så att man inte kommer fram utan behöver ett sådant här ekipage. Som tur är har de plogat och sandat nästan överallt, temperaturen ligger på minus tio och solen förväntas fram i morgon – precis i min smak!